Recepten

Recept 12 Vanille cupcake.

 Op zoek naar een lekker cupcake recept? Zoek niet langer en probeer deze vanillecakejes!

 

Keukenspullen

  • 12 muffinvormen met 12 holtes

Bereidingstijd

  • 15min bereiden
  • 2u. 25m wachten
  • 20min oventijd

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.
  2. Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen. Lekker met slagroom en discodip. Bon appétit!
Bewaartip: Je kunt de cupcakes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
Rating: 4.2 sterren
5 stemmen

Recept  Oreo Cheesecake voor 8personen.

Met dit recept maak jij gemakkelijk een overheerlijke Oreo Cheesecake om je vingers bij af te likken!

Ingredienten

  • 2 pakjes Philadelphia Keuken Naturel of Light (à 80 gr)
  • 200 gr Oreo`s met chocoladevulling
  • 50 gr roomboter 
  • 200 gr Griekse yoghurt (0 % vet)
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 gr goede kwaliteit melk- of pure chocolade (naar wens)
  • 2 zakjes klopfix (à 8 gr)
  • 3 dl slagroom
  • 150 gr Oreo`s met witte vulling voor de topping

Keukenspullen 

  • Springvorm

Bereidingstijd

  • 25min bereiden
  • 2u wachten
Bereidingswijze
  1. Vet de springvorm in met een beetje boter. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
  2. Brokkel de chocolade in kleine stukjes boven een kom. Smelt de chocolade in 90 sec. op 900 watt in de magnetron. Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom stijf.
  4. Spatel de afgekoelde chocolade door het Philadelphia-mengsel. Spatel vervolgens de slagroom door het chocolade-Philadelphia-mengsel en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  5. Versier de taart vlak voor het serveren: breek 150 gram Oreo`s in grove stukken. Verdeel over de taart. 

 

TipJe kunt na twee uur opstijftijd de taart serveren. Na 1 nacht is de taart echter nog lekkerder en steviger door de chocolade in het Philadelphia-mengsel. 

Rating: 4.2 sterren
5 stemmen

Recept Red Velvet Cake voor 12personen.

Een traditionele Amerikaanse taart; roodgekleurde chocoladecake met een glazuurlaag van witte chocolade met roomkaas.

Ingrediënten 

  • 250 gr boter, op kamertemperatuur
  • 600 gr suiker
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels rode voedingskleurstof
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 375 gr bloem
  • 250 ml karnemelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 eetlepel azijn

 Glazuur

  • 2 pakjes (van 200 gr) roomkaas
  • 350 gr witte chocola
  • 250 gr boter, op kamertemperatuur

Bereidingstijd

  • 45min voorbereiden
  • 25min oventijd

 

 

 

 

Bereidingswijze

  1. De oven voorverwarmen op 170°C. 3 ronde bakvormen van 20 cm doorsnee invetten en met bloem bestrooien.
  2. In een grote kom 250 gr boter met suiker romig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen en goed kloppen. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe.
  3. Afwisselend bloem en karnemelk toevoegen. Vervolgens vanille en zout.
  4. Baksoda met azijn mengen en voorzichtig door het beslag roeren. Niet teveel mengen.
  5. Het cakebeslag over de 3 bakvormen verdelen en 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laten afkoelen.
  6. Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas: de witte chocola smelten en lauw laten worden. In een grote kom de roomkaas luchtig opkloppen. Geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor kloppen tot het geheel de consistentie van slagroom heeft. Vervolgens de cake vullen en glaceren.
Rating: 5 sterren
2 stemmen

Recept Banoffee taart voor 8personen 

Deze taart is een Engels dessert en het is een mix van bananen, karamel en slagroom. Banoffee taart is ideaal als je geen oven tot je beschikking hebt.

Ingredienten

  • 1 blikje gecondenseerde melk (400 gram. Te koop bij o.a. AH en C1000)
  •  150 gram Verkade Digestive biscuitjes
  •  75 gram boter
  •  3 grote bananen
  • 250 ml slagroom
  • 4 theelepels poedersuiker
  •  zakje Klopvast (dr. Oetker)
  •  donker chocola om over de taart te raspen (hoeft niet)

Bereidingstijd

  • 4u. 25min bereiden
  • 30min wachten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

  1. Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en kook het 4 uur. Zorg dat het blije constant onder water blijft, anders kan het uit elkaar klappen. Laat het daarna afkoelen. De melk is nu in karamel veranderd. 
  2. Doe de biscuitjes in een afsluitbaar zakje en verkruimel het met een deegroller. 
  3. Smelt de boter in een pannetje en doe de kruimels erbij. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over een ingevette taartvorm. 
  4. Laat de bodem minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Smeer de gehele inhoud van het blikje uit over de taartbodem. 
  5. Schil de bananen, snij ze in plakjes en verspreid ze over de bodem. Klop de slagroom bijna stijf, voeg dan de poedersuiker en de klopvast toe en klop het stijf. 
  6. Door de poedersuiker en de klopvast, zal de slagroom niet snel inzakken of waterig worden. Bedek de taart met slagroom en rasp er eventueel nog wat chocola overheen.
Rating: 5 sterren
2 stemmen

Recept Carrot cake voor 8personen
Het klinkt misschien raar, een zoete taart met groenten als ingrediënt. Toch bewijst deze worteltjestaart dat dit kan!

Ingredienten

  • 200 gram boter
  • 1 kleine winterpeen, dun geraspt
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 125 gram blanke rozijnen 
  • 100 gram verse roomkaas
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze

  •  20min voorbereiden
  • 45min oventijd
  • 1u 15min wachten

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm. Smelt daarna 150 gram boter. Meng de boter, wortel, suiker, eieren en een mespunt zout met een mixer of een garde door een kom. Zeef daarna het bakmeel boven het ei-wortelmengsel en klop de kaneel erdoor. Roer vervolgens de rozijnen erdoor en giet het beslag in een bakvorm.
  2. Bak de carrot cake in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar
  3. Neem de taart uit de oven en laat het minstens 1 uur afkoelen. 
  4. Laat de rest van de boeter zacht worden (niet smelten). Roer vervolgens de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker erdoor met een mixer tot het glazuur glad is. Neem de taart uit de bakvorm en leg het op een schaal. Strijk het glazuur met een spatel over de cake uit en laat het glazuur langs de rand druipen.
  5. Zet de cake nog 15 minuten in de koelkast zodat het glazuur weer wat opstijft. Het klopt dat het glazuur niet hard wordt.

 

Tip: Geen idee of het al gaar is? Je test het door in de cake te prikken met een satéstokje, het stokje moet schoon uit de cake komen. 

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Recept Chocolade truffeltaart voor 8personen

Chocolat junkies opgelet! Deze taart is een klassieker die het altijd goed in de smaak valt (letterlijk!).

Ingredienten

 Voor het deeg:

  • 75 gram boter
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 25 gram cacaopoeder
  • 50 gram gemalen amandelen

Voor de vulling:

  • 350 gram pure chocolade
  • 100 gram boter
  •  3 dl slagroom
  • 75 gram koekkruimels
  • 3 eetlepels bruine rum

 

 

 

 

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm in met een doorsnede van 20 cm. Klop de boter en de suiker tot een luchtige massa. Voeg de eieren toe en mix het mengsel goed door. 
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de cacao boven een kom. Roer dit samen met de gemalen amandelen door het eimengsel. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart 20 minuten à 25 minuten op 180ºC. Laat de taart verder geheel afkoelen. 
  3. Voor de truffelaag verwarm je de chocolade, boter en slagroom langzaam in een steelpan. Roer dit tot een glad mengsel. Laat het afkoelen en zet het dan 30 minuten in de koelkast. Roer het goed door en zet het nogmaals 30 minuten in de koelkast. Voeg daarna de koekkruimels en de bruine rum toe en roer het nogmaals goed door. Schep daarna dit mengsel op de taart en zet de taart zo'n 3 uur in de koelkast.

Tip: je kan de taartbodem ook vullen met bijvoorbeeld een frisse bavaroise en daarover wat witte of pure chocola heen raspen

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Recept 12 De Winter Wonder cupcake 

In de Winter Wonder cupcake zitten super veel smaken. Zo proef je wortels, nootjes en speculaas. Lees snel verder om ook zulke heerlijke Winter Wonder cupcakes te maken. 

Ingredienten

  • 150 gram bloem
  • één theelepel bakpoeder
  • één theelepel zout
  • één theelepel speculaas kruiden
  • 120 gram boter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • twee eieren
  • 60 gram walnoten
  • 125 gram geraspte worteltjes

 

Bereidingstijd

  • 25min bereiden
  • 20a25min oventijd

De topping

  • 250 gram boter
  • 500 gram poedersuiker
  • vier theelepels koek en speculaaskruiden
  • vanillepoeder
  • chocoladespikkels
  • spuitzak

 

 

 

Bereidingswijze

  1. We gaan eerst de cakejes maken, dus pak er een grote kom bij en zorg dat je de lichtbruine basterdsuiker klaar hebt staan. Vergeet niet de oven voor te verwarmen op 180 graden. Gooi de suiker in de kom. Mix de 150 gram bloem, één theelepel bakpoeder en de theelepel met zout door elkaar en gooi dit ook in de kom. Het handigst is om van tevoren een zak met wortels te kopen die al geraspt zijn, wel zo makkelijk natuurlijk! Snijdt de walnooten in kleine stukjes, zodat het net kruimels zijn. Stop dit ook in het kommetje en ga lekker mixen. Wanneer het een geheel vormt stop je dit in de cupcake vormpjes en laat je het in de oven bakken. Doe niet te veel in het cake vormpje want de cakejes moeten ook een beetje kunnen rijzen. Laat de cakejes 20 tot 25 minuten bakken. Laat de cakejes even afkoelen en dan gaan we beginnen aan de topping.
  2. Pak een bak en zorg dat de boter lekker zacht is. Stop de 250 gram boter in de bak en mix deze met de 500 gram poedersuiker, vier theelepels koek en speculaaskruiden en de vanillepoeder. Zorg dat de topping lekker dik wordt. Wanneer de topping lekker dik is, stop je het in een spuitzak. Deze spuitzak kun je kopen bij de Blokker, Hema en ga zo maar door.

    Pak dan de cupcakes erbij en maak met de spuitzak rondjes over de cupcakes. Om de cupcakes af te maken gooi je er nog wat chocolade spikkels over heen voor een leuk detail. Ook kan je eventueel een van de overgebleven nootjes gebruiken in plaats van de chocoladespikkels. Dan is het smullen geblazen!

Rating: 5 sterren
3 stemmen

Recept 12 Vegan Tripple Chocolate Cupcakes

Deze cupcakes zijn helemaal veganistisch, wat betekent dat er geen dierlijke producten (zoals kaas, ei of boter) in verwerkt zitten. Daarbij komt dat ze vet- en suikervrij zijn. + een suikervrije chocolade topping

Ingrediënten

De cupcakes:

  • 60 gram chocolade (puur, het liefst zo puur mogelijk)
  • 250 ml sojamelk
  • 1theelepel appelazijn
  • 140 gram kokospalmsuiker of sucanao*
  • 4 flinke eetlepels appelmoes
  • 1 theelepel vanille extract
  • 130 gram tarwemeel (volkoren tarwemeel)
  • 45 gram cacaopoeder
  • 3/4 theelepel baking soda of zuiveringszout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout  

*=(dit is een zoetmiddel, een vervanger voor suiker, te vinden bij de biowinkel)

Ingrediënten voor de suikervrije choco-frosting:

  •  250 ml kokend water
  • 45 gram cacaopoeder
  • 250 gram gedroogde dadels in stukjes 
  •  1 eetlepel agavesiroop (hiervoor kan je bijvoorbeeld ook (pannenkoeken)stroop gebruiken)
  • 1/2 theelepel vanille extract  

Bereidingswijze

Het maken van de cupcakes:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinbakvorm in of gebruik een siliconen bakvorm. Smelt vervolgens de chocolade. Dit kan au bain marie, maar ook in de magnetron (kijk wel uit dat de chocolade niet aanbrandt!). Als de chocolade gesmolten is, laat je het 5 minuten afkoelen. Ondertussen mix je in een grote kom de sojamelk en het azijn, dit melk-azijn goedje laat je een paar minuten rusten. Vervolgens voeg je de sucanat of palmsuiker (of een ander zoetmiddel), de appelmoes, vanille-extract en de gesmolten chocolade toe. Roer dit goed door.
  2. In een andere kom mix je het meel, cacaopoeder, baking soda, bakpoeder en het zout. Voeg nu de helft van de droge ingrediënten toe aan de kom met de vochtige ingrediënten en mix dit heel goed door. Voeg vervolgens de andere helft van de droge ingrediënten toe. Als het een mooi glad mengsel is geworden ga je de muffinvormpjes vullen. Bak de cupcakes voor 18 tot 20 minuten in de oven en test met een satéprikker of de cupcakes gaar geworden zijn (prik met een satéprikker in een cupcake, als hij er droog uitkomt, is de cupcake gaar!). Laat de cupcakes 20 minuten afkoelen. Voordat je de frosting erop gaat doen, moeten de cupcakes helemaal afgekoeld zijn.

Het maken van de frosting:

  1. Doe het water met het cacaopoeder in je blender. Zet hem aan en wacht tot het een soort chocoladewater is geworden. Blend niet langer dan 30 seconden. Voeg vervolgens de dadels en de stroop toe. Blend tot het een romige massa is geworden (wellicht moet je tussendoor stoppen met blenden, omdat het mengsel aan de wanden van de blenderkan kleeft, dit kan je er met een spatel gemakkelijk af halen!). Voeg als laatste het vanille extract toe en blend nog even kort door. Spatel de fluffy, goddelijke, megazoete frosting in een bakje en laat het goedje eerst een kwartier afkoelen. Let op: doe géén deksel op het bakje! Zodra de frostig is afgekoeld doe je de deksel wél op het bakje en zet je de frosting voor minimaal 3 uur in de koelkast. Na 3 uur wachten (I know, het zal niet meevallen, maar geloof me: het is het waard!) is de frosting stevig genoeg om je cupcakes te gaan versieren.  
Rating: 5 sterren
3 stemmen

Recept Zoete cake pops

Deze heerlijk zoete cake pops maak je eenvoudig met de cake pop maker en de FunCakes mix voor cupcakes. Na het bakken doop je ze in gesmolten chocolade en versier je ze met vruchtenhagel. De pops zijn gemakkelijk te maken en daarmee uitermate geschikt om samen met kinderen te versieren.

 

Ingrediënten

  • 250 gram (room)boter
  • 5 eieren (maat M, circa 250 gram)
  • Vruchtenhagelslag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Bereidingswijze

  1. Voor de cake pops meng je 500 gram mix, 250 gram (room)boter en 5 eieren in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Vul een spuitzak met het beslag. Verwarm de cakepop maker voor en spuit de onderste vormen vol tot iets onder de rand. Sluit de maker en bak de cakepops in circa 6 minuten gaar. Je kunt de cakepops halverwege de baktijd even omdraaien voor een beter resultaat. Laat de bolletjes afkoelen op een rooster. 
  2. Smelt de chocolade melts in de magnetron, chocolade smelter of au bain Marie. Doop de stokjes één voor één in de gesmolten chocolade, steek ze vervolgens in de cakepops en laat ze dan ca. 10 minuten stollen zodat ze vast zitten. 
  3. Houd de cakepops boven de gesmolten chocolade en giet die er met een lepel over heen tot ze geheel bedekt zijn. Indopen kan ook, maar de kans bestaat dat ze dan van het stokje vallen door de draaibeweging. Laat de overtollige chocolade eraf druipen. Bedek zo alle cakepops en strooi er vruchtenhagel overheen. Steek ze cake pops in een dummy of een stukje piepschuim en laat ze hard worden. 

Copyright Madhu Gopi, Isak Besic, Loubna el Aissaoui & Nigel Boyer

Reactie plaatsen

Reacties

Abdulsamad
10 jaar geleden

Die aardbei cupcake was lekker !

Jeweeetzelfwie
10 jaar geleden

Dushii leuke site xoxo

Anna
10 jaar geleden

Leuke site !! Echt top ????

Cupcakelove
10 jaar geleden

Leuke website! Heb de oreo Cheesecake geprobeerd. Heerlijk en zeker gelukt! ga zo door groetjes xx

Maak jouw eigen website met JouwWeb